Shibashi

Shibashi is een zachte, vloeiende en zeer effectieve routine van Qigong bewegingen. Shibashi leert je voelen hoe je energie door je lichaam stroomt.

Set van 18 bewegingen

Shibashi bestaat uit een set van 18 bewegingen, oefeningen. Ying en Yang is een van de principes die je duidelijk terugziet in Shibashi. Uitgaande en terugkerende bewegingen. Het spannen en weer ontspannen van spieren. Shibashi verbindt het lichaam (beweging) met de ademhaling en de geest (aandacht). De uiterlijke en innerlijke beweging worden met elkaar in harmonie gebracht.

Voordelen van Shibashi

Shibashi is ontworpen met als doel het verbeteren van de algemene gezondheid en het welzijn van de beoefenaar. Shibashi kent vele voordelen zoals

  • het openen van de meridianen zodat Qi (energie) vrij kan stromen door het lichaam
  • het verlagen van mentale stress
  • het verlagen van de fysieke spanning in spieren
  • het versterken van spieren en pezen
  • het verhogen van de natuurlijke weerstand
  • het verbeteren van concentratie

Starten met Shibashi

Shibashi is een goede set van bewegingen voor (beginnende) Qigong beoefenaars van alle leeftijden. De 18 bewegingen kunnen zowel staand als zittend worden uitgevoerd. Onder begeleiding van Jurre van der Loo leer je hoe de bewegingen correct worden uitgevoerd. Je leert je lichaam voelen, van binnenuit, en ontdekt hoe je stukje voor stukje spanning kan loslaten en ruimte kan geven aan ontspanning.

Wil je meer weten over Shibashi, Qigong of Tai Chi? Neem dan contact op. Een gratis proefles volgen kan altijd.”